Sunday, December 25, 2011

Ayam Madras

Bahan bahan nya

1 ekor ayam dipotong kecil
(saya campurkan sedikit ayam tanpa tulang)
1 sudu teh serbuk jintan halus
1 sudu teh serbuk jintan kasar
1 sudu teh garam masala
1/2 sudu teh serbuk kunyit
2 sudu makan lada hitam*
2 sudu makan cili serbuk*
(*boleh dikurangkan jika tak suka pedas)
3 tangkai daun kari
20 tangkai cili kering digunting 1-2 inci panjang
1 inci halia dihiris halus
garam secukup rasa
minyak untuk menumis


Cara caranya

1. Tumis halia hingga naik bau,masukkan kesemua bahan-bahan yang lain termasuk ayam.

2. Masak dengan menggunakan api kecil sehingga ayam empuk dan kuah memekat.

HIDANGAN INI TIDAK BERKUAH.........HAPPY COOKING

No comments:

Post a Comment